Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Meditativ jazzkoncert for saxofon og flygel

SEP
16

Meditativ jazzkoncert for saxofon og flygel


Dato Lørdag d. 16. september 2023, kl. 19:30
Sted Skt. Nicolai, Kirkepladsen 20, 3700 Rønne
Pris
Gratis - men kun adgang med Kulturuge-armbånd
Meditativ jazzkoncert for saxofon og flygel

Denne koncert indgår som en del af Bornholms Kulturuge, og man skal vise Kulturuge-armbånd ved indgangen (børn under 15 år undtaget). Se forhandlere af Kulturuge-armbånd på: https://bornholmskulturuge.dk/da/kulturugearmbaand/

Tenorsaxofonist Thomas Agergaard og jazzpianist, organist og komponist Jørgen Messerschmidt spiller nykomponeret musik, inspireret af nordisk tonesprog samt moderne jazz.

Koncerten vil  blande et elektronisk og  akustisk lydunivers, og tage udgangspunkt i rummets unikke akustik til at skabe improvisatorisk sammenspil.

Thomas Agergaard er en af danmarks førende jazzsaxofonister. Med en karriere som har spændt over 40 år har Thomas Agergaard spillet og indspillet med en lang række internationale musikere bl.a  Django Bates, Marilyn Mazur, og og senest duopladen med Lars Jansson 2023. Thomas Agergaard har modtaget bl.a DJBFAs hæderspris, Lille Jazzpar Pris, samt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Jørgen Messerschmidt er uddannet komponist og organist og er tilknyttet Skt. Nicolai Kirke i Rønne. Han er aktiv som rytmisk musiker i flere bornholmske konstellationer og har en lang karriere som jazzmusiker bag sig. Som komponist har han i de senere år ikke mindst komponeret musik i samarbejde med lokale tekstforfattere - bl.a. en kantate til markering af 75-året for russernes afrejse fra Bornholm, lige som han har komponeret musik for trompet og orgel til uropførelse i Skt. Nicolai Kirke i Rønne i sommeren 2022.

Læs mere om Bornholms Kultur på https://bornholmskulturuge.dk/da/