Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sommerkoncert II - Barokviolin og theorbe

JUL
18

Sommerkoncert II - Barokviolin og theorbe


Dato Tirsdag d. 18. juli 2023, kl. 20:00
Sted Skt. Nicolai, Kirkepladsen 20, 3700 Rønne
Medvirkende
Anne Marie Christensen, barokviolin, og Matthew Nisbet, theorbe.
Pris
100,- kr. (Børn under 18 år gratis)
Sommerkoncert II - Barokviolin og theorbe

Anne Marie Christensen - Barokviolin

Matthew Nisbet - Theorbe

Anne Marie Christensen er født og opvokset på Bornholm, men er bosat i England. Hun er uddannet på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, på Oberlin Conservatory of Music i Ohio, USA, og fra The Royal Academy of Music i London, hvor hun netop har færdiggjort sin PhD. Gennem sine studier og sin videre karriere har Anne Marie Christensen specialiseret sig i netop barokmusik og tidlig opførelsespraksis, og er en kapacitet på sit felt. Hun vil til koncerten spille på en nyerhvervet barokviolin med tarmstrenge, som - i modsætning til moderne stålstrenge - giver en autentisk, let og transparent klang.

Anne Marie Christensen akkompagneres af Matthew Nisbet på theorbe. En theorbe er en slags stor bas-lut, som var meget brugt som akkompagnementsinstrument i barokken, på linje med et cembalo eller et lille orgel. Matthew Nisbet spiller også lut og barokguitar, men har specialiseret sig i netop dette sjældne instrument, og er med base i England en efterspurgt akkompagnatør i det meste af Europa.

På programmet er værker af italienske komponister som Biagio Marini, Marco Uccellini, Giovanni Battista Fontana og Nicola Matteis.